Al onze contactavonden worden gehouden in de speciale ruimte bij de familie Fokkema. Wij hebben dit voor ons doel gedoopt tot Fûgelkaffee Fokkema. Het adres: Weverswâl 15, 9243 JL  Bakkeveen.

Zo ziet ons onderkomen er aan de buitenkant uit.

Zo ziet ons onderkomen er aan de buitenkant uit.


Ons programma voor het komende seizoen:

november 2017.
U weet het deze maand geen contactavond in verband met onze  JAARLIJKSE TENTOONSTELLING. Al voor de zomervakantie heeft het bestuur besloten onze tentoonstellingen niet meer te houden in De Wier. Een jammerlijk besluit, maar er is gewoon geen andere mogelijkheid.Er is nog wel gesproken over de huurkosten, maar met name de kosten van het verblijf ( maaltijd voor keurmeesters en helpers, consumpties voor keurmeesters en helpers en de consumpties voor degenen, die daar de hele week aanwezig zijn) liegen er niet om.Komt nog bij dat de inkomsten van consumpties die worden verkocht in de tentoonstellingsruimte ten goede komen aan de De Wier.
In de korfbalkantine betalen wij nagenoeg dezelfde huur, maar zijn wij “zelfredzaam”, zoals dat heet en hebben wij dus de kosten van het verblijf in eigen hand. Bovendien kan er dan op elke verkochte consumptie worden verdiend. De ruimte mag dan minder riant zijn, maar u mag er op rekenen, dat wij er iets moois van zullen maken.Wij rekenen dus weer op uw vogels! De tentoonstellingsaccommodatie gezien vanuit de dug-out van het korfbalveld.

adres:Sportpark De Griene Greide Griene Leane 6, 9247 GT UreterpTelefoon 0512 30 32 87

Het tentoonstellingsprogramma is als volgt:
zaterdag, 4 november 2017.
Hoewel nog niet helemaal definitief gaan wij er nu vanuit dat wij dan het tentoonstellingsmateriaal opladen en vervoeren. Tijdstip hoort u uiteraard nog.
maandag, 6 november 2017
Deze dag bouwen wij de zaal op, zodat aan het eind van de middag en begin van de avond de vogels kunnen worden ingebracht.
dinsdag, 7 november 2017
Keuringsdag en gereedmaken catalogus voor de drukker
woensdag, 8 november 2017
Overdag maken wij verder de zaal in orde en zorgen wij dat alles er piekfijn uitziet als wij ’s avonds om 19.30 uur de opening hebben.
donderdag 9 en vrijdag 10 november 2017
Wij zijn die dagen ’s middags en ’s avonds open voor publiek.
zaterdag, 11 november 2017
Uitkooien, opruimen en vervoer van het tentoonstellingsmateriaal naar de opslagmaandag,
13 november 2017
Vervolg opruimen en vervoer van het tentoonstellingsmateriaal naar de opslag, schoon opleveren van gebruikte ruimtes. maandag,

4 december
Deze avond hebben wij twee zaken op ons programma
1. wij evalueren onze tentoonstelling. Wij zijn vooral benieuwd naar uw ervaringen in de korfbalkantine. Het bestuur wil vooral graag weten of de bezwaren, die tegen deze ruimte werden geopperd, nog steeds opgeld doen.Wij zullen ons natuurlijk moeten blijven realiseren, dat het een stap is die wij noodgedwongen moesten nemen.
2. Jan Veenstra heeft een VOGELKWIS gemaakt en u wordt over uw kennis aan de tand gevoeld, met heel serieuze en minder serieuze vragen.Natuurlijk maakt u kans om de titel VOGELKENNER VAN HET JAAR in de wacht te slepen. Niet dat u daar veel aan heeft, maar u verwerft ook eeuwige roem op Weverswâl 15.
Waar of niet waar ?

Maandag, 5 februari 2018
Jan Weistra uit Beetgummermolen neem ons mee op een boeiende reis naar Scandinavië. Een fotoreis dwars door Zweden naar de Barentszee (Noordelijke ijszee en Varanger met o.a. de Sperweruil). Een reis met veel vogels waarvan diverse soorten tijdens de trek ook langs de kusten van onze provincie zijn waar te nemen. Tevens een aantal opnamen van het grotere wild wat daar voorkomt. Ook  zien wij wat van de Lofoten en Runde. (Papegaaiduikers, Zee-arenden)

Maandag, 5 maart 2018.
De bezoekers van vorige keer herinneren zich zeker nog de enthousiaste lezing met schitterende dia’s van Wil Grond. Wil heeft een gloednieuw programma van zijn reis naar IJsland met heel veel vogels.
U mag van ons aannemen dat het weer de moeite waard is !

Maandag, 9 april 2018
De avond waarop wij traditiegetrouw onze jaarvergadering houden.Wij hebben al lang kunnen vaststellen, dat onze leden geen echte vergadertijgers zijn, dus blijft er na afloop van de vergadering ruimte genoeg over voor gezellig bijpraten onder het genot van een drankje.